Ma -Zo 09:00 - 22:30 06 29284268

TErriFFic met Teffmeel

Gezondheidsaspecten:

Eén kop gekookte teff bevat 387 milligram calcium ( 40 procent ADH, dat is meer dan in melk), 15 milligram ijzer ( 100% van ADH en tweemaal zoveel ijzer als tarwe en gerst) en is hoog in proteïne evenals vezels. De vezels zorgen voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit. Een rijke bron van borium, koper, fosfor, zink en gluten-vrij.

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram:

• Energie/kJ 1452 kJ
• Energie/kCal343kCal
• Eiwittotaal 10 gram
• Eiwitplantaardig 10 gram
• Verteerbarekoolhydraten 70 gram tot 80 gram
• Totaalsuikers 1 gram
• Voedingsvezels 5 gram
• Totaalvet 2,5 gram tot 3 gram
• Natrium 5 mg

Meer gezondheid voordelen:

Teffmeel en preventie van diabetes.
Het voordeel van teffmeel is de hoge voedingsvezelinhoud, dit verschaft duurzame energie waardoor je verzadigingsgevoel sterk wordt verlengt en je minder vlug honger hebt. daardoor zal je ook minder vlug trek krijgen in zoete, calorierijke en ongezonde tussendoortjes. Teffmeel zorgt tevens voor een constante bloedsuikerspiegel zonder pieken of dalen en is daardoor uitstekend geschikt voor diabetici. Deze graansoort bezit immers ook een grote hoeveelheid eiwitten .

Is teffmeel glutenvrij?

In tegenstelling met wat sommigen beweren, bevat teffmeel ook gluten. Dit wil echter niet zeggen dat teffmeel ongeschikt is voor mensen die lijden aan couliaki. De gluten die aanwezig zijn in teffmeel zijn de glutenunefractie en dus niet de gliadinfractie. Het zijn deze laatste soort die schadelijk zijn voor personen met een glutenallergie of die lijden aan coeliakie. Voor hen is teff dus wel degelijk geschikt.

Teff belangrijke bron van ijzer teff is rijk aan ijzer. IJzer van plantaardige oorsprong wordt moeilijk door ons lichaam opgenomen maar uit de resultaten van vele wetenschappelijk onderzoeken blijkt dat dit bij teff niet het geval is. 100 gram teffmeel is goed voor 5,8 milligram ijzer.

Calcium:

Teff bevat meer calcium dan alle andere graansoorten. calcium zorgt voor sterke botten gezonde tanden en nagels. Je vindt dit mineraal ook in alle dierlijke voedingsproducten en in zuivel. teff is dan ook uitstekend geschikt voor vegetatiërs en veganisten. 100 gram teff bevat maar liefs 160 mg calcium.

Gezonde vetten:

100gram teff bevat 358 calorieën en een hoge dosis aan eiwitten en voedingsvezels en 2 gram vet. De teffkorrels bevatten helemaal geen verzadigde en dus ongezonde vetten. Naast ijzer en calcium is teff ook een belangrijke bron van koper, zink kalium, natrium en fosfor.

Soorten teff:

Je hebt de keuze tussen witte, rode en bruine teff, elke soort met zijn specifiek eigenschappen. Witte teff geniet de voorkeur. Het wordt slecht in beperkte mate geteeld. Witte teff groeit uitsluitend in de hoogvlakten van Ethiopië en in in Eritrea. Rode teff bevat de hoogste concentratie ijzer terwijl de bruine variant de kleinste hoeveelheid gezonde voedingsstoffen bevat. Niettemin is de bruine teff overal erg populair. dat heeft het vooral te danken aan zijn volle rijke smaak.

In Ethiopië wordt ter verbetering van de smaak en bakwaardigheid fenegriek aan teff meel toegevoegd.

Bel gerust voor meer informatie 0629284268 of stuur ons een mailtje mosaicaffairs@gmail.com