Ma -Zo 09:00 - 22:30 06 29284268

TErriFFic

I feel healthy! I feel happy! I Feel TErriFFic!

TErriFFic


The Difference between TRY an Triumph is just a little umph.

TErriFFic met Teffmeel

Teff of Abbesijns liefdegras is een gewas uit het geslacht van de liefdegrassen die deel uitmaken van de grassenfamilie.
De oorsprong van Teff ligt waarschijnlijk in Etiopië.
Het oudst zijn de vondsten in Egyptische piramiden van 5500 jaar oud.
Doordat de korrels van teff zo klein zijn is het niet mogelijk ze te pellen voordat ze gemalen worden, teffmeel is dus altijd volkoren meel wat betekent dat het rijk is aan voedingsvezels.
Hoewel teffmeel gluten bevat is het wel geschikt voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie) aangezien het niet de schadelijke glutenfractie bevat, teffmeel is dus echt wel geschikt in het glutenvrije dieet.
Daarnaast bevat teff veel meer langzaam verteerbare complexe koolhydraten dan andere granen, hierdoor houdt men na het eten van teff veel langer een verzadigd gevoel en heb je minder de neiging om tussendoortjes te eten.
Ook bevat teff veel meer calcium dan andere graansoorten en veel meer ijzer dat in tegenstelling tot ijzer uit andere granen wel goed wordt opgenomen in het lichaam en teff heeft relatief veel voedingsvezels.

Echt TErriFFic!

Ideaal voor:
• Brood, ons brood bestaat uit bijna 100% teff, moringa, zaden en pitten. Dit in tegenstelling tot bakkers die teff hebben ontdekt maar er toch vaak tarwe aan toevoegen. Waarom zou je dit in hemelsnaam doen? gluten toevoegen aan zo een hoogwaardig produkt.
• Pannenkoeken van 100% teff, naturel of met kokosbloesemsuiker en kaneel, of met appel, banaan, rood fruit, zelf met kaas is het heerlijk.
• Koekjes voor tussendoor, een gezonde snack, alhoewel ze zo lekker zijn dat je je moet bedwingen om er niet teveel van te eten.
En wij hebben het uitgeprobeerd voor onze heerlijke
• Taarten die uit 100% teff bestaan, met vers biologisch fruit, chocola, lemoncurd en limoncella en de gewilde tiramisu taart.
En dan onze 100% teff
• Stroopwafels met stroop gemaakt van honing en kokosbloesemsuiker echt yummie.

Tip !! Deze verrukkelijke producten kunnen altijd bij ons besteld worden via de webshop. Wilt u zelf de TErriFFic taarten leren maken… dat kan met de workshop TErriFFic Pie of als u heerlijk wilt leren koken dan hebben wij voor u de workshop TErriFFic Pure High 5 Cooking.

Bel gerust voor meer informatie 0629284268 of stuur ons een mailtje mosaicaffairs@gmail.com

Teff is een intrigerende graansoort, het is een lid van de grassoort eragrostis of lovegrass en heeft een uiterst kleine korrel ( ongeveer 150 korrels teff evenaren de grootte van één korrel tarwe), zeer voedzaam en is een goede bron van vezels, verschillende B- vitamines , ijzer, calcium, kalium en andere essentiële mineralen. Teff is bekend bij Ethiopiërs en Eritreans door zijn superieure voedingskwaliteit. Het bevat 11% proteïne, 80% complexe koolhydraten en 3% vet.

Het is een uitstekende bron van essentiële aminozuren ( alle 8 essentiële zijn aanwezig), vooral lysine, het aminozuur dat, in voeding bereid met tarwe, het vaakst ontoereikend is. Teff is ook een uitstekende bron van vezels en ijzer en heeft vaak de hoeveelheid calcium, kalium en andere essentiële mineralen die in gelijke hoeveelheid in andere graansoorten wordt gevonden. Wanneer teff wordt gebruikt om enjera (te maken, een kort gistingsprocédé staat de gist toe om meer vitamines te produceren. Teff is geweldig voor personen met coeliakie.

Het fytinezuurgehalte in teff is laag waardoor belangrijke voedingsstoffen goed kunnen worden opgenomen, fytinezuur belemmert de opname van mineralen. Daarnaast bevat teff veel meer langzame verteerbare, complexe koolhydraten dan andere granen, waardoor je een langer gevuld gevoel hebt.

Een teffkorrel is superklein, ongeveer zo groot als een maanzaad, wat teff het kleinste graan ter wereld maakt. Er is een verscheidenheid aan teffsoorten, maar in het algemeen onderscheiden we 3 belangrijke types teff, witte, bruine en rode teff. De witte teff proeft het zoetst, de bruine smaakt meer aards (nootachtige smaak), donkerde teff geeft de suggestie gezonder te zijn dat witte teef maar dat is niet het geval. Teff welke kleur ook is altijd volkoren. De rode bevat het meeste ijzer ( minder kans op bloedarmoede en parasitaire besmetting). lees meer…

Bel gerust voor meer informatie 0629284268 of stuur ons een mailtje mosaicaffairs@gmail.com

Empty gallery item. Please make sure you have upload image to it or check the short code.