Ma -Zo 09:00 - 22:30 06 29284268

Catch Your Dreams

Everything starts with a dream

Workshop Dromenvanger maken


If you can dream it you can do it

De nacht is gevuld met dromen. Dromenvangers zijn bedoeld om je bescherming te geven tegen negatieve dromen.

De Dromenvanger filtert de nare dromen, alleen de goede dromen kunnen door de ruimtes tussen de web draden heen. De slechte dromen worden gevangen in het web en sterven als de zon opkomt (de zon verbrand de dromen)

Dromenvangers komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika van de native Americans, die wij kennen als Indianen, en wordt door hen Ojibwa genoemd.
Dromen spelen een belangrijke rol in de tradities van de native Americans.
Ojibwa is de naam van een stam.

Voor een andere Indianen stam (de Lakota van de Sioux-Stam) werkt de dreamcatcher echter anders. Voor hen passeren nachtmerries door het web en de fijne dromen worden gevangen in de draden en door de veren in de richting van de slapende persoon geleid.

De Indianen geven de dreamcatcher vooral als geschenk aan een pasgeborene om boven hun bedje te hangen om de nachtmerries tegen te houden en de mooie dromen door te laten.

Een dromenvanger bestaat uit een ring, (symbool voor de verbinding tussen alle mensen op aarde) meestal van wilgenhout waar een speciaal geweven ‘web’ (wijsheid) tussen gespannen is. In het midden van dit web zit een gat, en onder aan de ring hangt altijd een veer. De veer vertegenwoordigt het element lucht, maar symboliseert ook het leven. Aan de randen van de ring hangen vaak touwtjes of reepjes leer met veren.

Workshop Dromenvanger

Het is niet alleen mogelijk om de tijdens de workshop dromenvanger een traditionele dromenvanger bij ons te maken, maar je kan er je eigen vorm aan geven, bijvoorbeeld een driehoek, of een rechte tak, traditioneel, bohemian, gypststyle of ibizastyle…met veren, lappen stof, leer, (houten)kralen, schelpjes, parels, veterkoorden, linten, ringetjes, edelstenen, bedeltjes, crystals, drijfhout, glas, zaden, kant, waxkoord, takjes, rafia, kraaltjes voor tekst of een naam…wij hebben ontzettend veel mooie materialen in het atelier.
Het is ook altijd bijzonder om eigen items mee te nemen die je in je dromenvanger kan verwerken.
Zo kan je je dromenvanger zo persoonlijk mogelijk maken tijdens de dromenvanger workshop.
De kracht van een dromenvanger zit vooral in het zelf maken en het zorgvuldig bij elkaar zoeken van de verschillende onderdelen.

Dit is een hele bijzondere (heilige) workshop, fijn om samen met je gezin, familie, collega’s of als vriendinnenuitje te doen.
ook leuk voor een babyshower om voor de new born een dromenvanger als geschenk te geven, maar ook als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje waar ieder zijn eigen dromenvanger maakt is het geschikt. Een mooi cadeau aan jezelf of als origineel cadeau om weg te geven.

Bij de 3-uur workshop dromenvanger is inbegrepen:

• Metalen ring 20 cm
• web maken
• 6 veren
• Waxkoord, lint, veters, wol en diverse mooie accessoires
• koffie, thee, koekjes en snoepjes

Kosten €39,- p.p
Tijdsduur 3 uur

Bij de dagworkshop is inbegrepen:

• Kanten web maken of antiek kanten kleedje (doily)
• 2e kleine dromenvanger voor in de eigen dreamcatcher of om weg te geven.
• Wilgenhout, Houten Tak, Bamboe
• Diverse soorten veren
• Waxkoord, leren veters, zeemleer, kant,lint,kralen,bedeltjes, accesoires, schelpen, crystals, parels,
• Koffie, thee, koekjes en snoepjes
• Heerlijke Lunch

Kosten €98,-
Tijdsduur 11.00 – 17.00

Bel gerust voor meer informatie 0629284268 of stuur ons een mailtje mosaicaffairs@gmail.com